Sosyal Medya

Coğrafyamız

Geri sayım! Türk askeri konvoyu ilerliyor…

Kuşatma altındaki El Bab'da şehir savaşı sürerken, Türk ordusu bölgeye takviye tanklar ve zırhlı araçlar gönderiyor. Reuters haber ajansı, konvoyun fotoğrafını dünyaya geçti.



Türkiye, 24 AÄŸustos'ta baÅŸlattığı sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'nda bugüne kadar 1600'den fazla teröristi öldürdü. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bugün habertürk televizyonunda yaptığı açıklamada, "El Bab'a gelene kadar farklı bir strateji vardı. Küçük yerleÅŸim birimleri vardı, küçük öbekler halindeki DAEÅž vardı. El Bab'da bu bir ÅŸehir savaşına dönüşmeye baÅŸladı" dedi.

Karkamış'tan Suriye topraklarındaki Cerablus'a gece yarısı girilmesiyle baÅŸlayan harekâtta kısa sürede Cerablus-Azez hattı DAEÅž teröristlerinden temizlendi. 90 kilometrelik hat daha sonra güneye doÄŸru geniÅŸlemeye baÅŸladı ve DAEÅž için en kritik kentlerden biri olan El Bab kuÅŸatıldı.

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka'yı fiili başkenti ilan eden terör örgütü, kendisi için hayati önemdeki El Bab'ı ağır kayıplar vermesine rağmen savunuyor. Türk özel kuvvetlerin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin kısa sürede El Bab'ı ele geçirmesi bekleniyor.

Ä°KÄ° UNSUR Ä°LERLEMEYÄ° YAVAÅžLATIYOR

Savunma Bakanı Işık, "Bizim için en büyük risk sivillerin yaşıyor olması. YavaÅŸ ilerlemesinin en büyük sebebi. Sadece DAEÅž olsaydı, ÅŸimdiye söküp atmıştık. Bu biraz harekatı yavaÅŸlatan neden. Biri de hava ÅŸartları" sözleriyle operasyondaki hassasiyeti belirtiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bugün yaptığı açıklamada 136'ıncı gününe giren sınır ötesi harekatta ÅŸimdiye kadar 1362 DAEÅž teröristinin öldürüldüğünü bugün açıkladı. 172 terörist ise saÄŸ yakalandı.

Bölgede yalnızca DAEŞ'le mücadele edilmiyor. Menbic'in DAEŞ'den alınmasından sonra bölgeden ayrılmayan PKK'nın Suriye uzantısı YPG de operasyonun hedefinde. TSK, dört ayı aşkın sürede 291 YPG'linin öldürüldüğü bilgisini paylaştı.

TÜRK ASKERİ KONVOYLARI ÇOBANBEY'DE

Reuters haber ajansı, Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey'de ilerleyen Türk tankları ve zırhlı araçlarının fotoğraflarını dünyaya geçti. Sınırdan Suriye'ye giren TIR'ların taşıdığı tanklar ve diğer zırhlı araçlar, konvoy halinde iç bölgelere ilerliyor.

Yerel ismi El Rai olan bölge ikinci operasyonun başlatıldığı noktaydı ve Ağustos ayında DAEŞ'den temizlenmişti.

KOORDİNATLAR VERİLDİ, ABD TERÖRİSTLERİ VURMADI

Türkiye, El Bab'da hava desteÄŸi saÄŸlamayan uluslararası koalisyonu son günlerde sert ÅŸekilde eleÅŸtiriyor. New York'ta bulunan DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, bu gece yaptığı açıklamada Rakka'dan El Bab'a doÄŸru gelen DAEÅž teröristlerinin koordinatlarını ABD'nin başını çektiÄŸi koalisyona verdiklerini ancak hiçbir saldırı olmadığını söyledi. ÇavuÅŸoÄŸlu, "Niye vurmuyorsunuz? Bunu beklemek bizim en doÄŸal hakkımız deÄŸil mi? Ä°ncirlik'e DAEÅž için gelen ülkeler, bu desteÄŸi vermeyecekseler burada kalmasının da bir de anlamı yok" dedi.

Washington ise, hafta içinde yaptığı açıklamada Türk güçlerine saldırı sonrası gelen çağrı üzerine savaş uçaklarının gösteri uçuşu yaptığını duyurmuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.